MAGAZIN 95 za sve ponešto

Evo kako je ova žena riješila preko 4000 slučajeva RAKA u Njemačkoj u zadnjih 60 godina!

dijeta-rak-njemacka

Dr. Johanna Budwig, poznata njemačka biokemičarka, pedesetih je godina 20. stoljeća osmislila uljno-proteinsku prehranu koja može pomoći u ozdravljenju od mnogih teških bolesti. Ova je znanstvenica napisala desetak knjiga, od kojih su dvije prevedene i kod nas – „Rak – problem i rješenje“ i „Uljno-proteinska kuharica”. Zbog svojih istraživanja, dr. Budwig je bila nominirana za šest Nobelovih nagrada.

Za sve je kriva prehrana

Dr. Budwig je vjerovala da je rak, kao i velika većina drugih bolesti, prvenstveno uzrokovan nepravilnom prehranom, točnije nepravilnom preradom hrane i ulja, a osobito pregrijavanjem ulja. Ovu je priču dr. Budwig započela nakon što je otkrila da u krvi oboljelih od raka nedostaju važni sastojci za ljudski organizam, kao što su lipoproteini i fosfatidi.

  • Shvatila je da te sastojke je potrebno nadomjestiti kako bi se bolest povukla.
  • Nedostatak fosfatida i lipoproteina uzrokovao je nedostatak kisika u stanicama, te je dr. Budwig krenula u potragu za metodom koja će vratiti kisik.
  • Shvatila je da to može postići kombiniranjem određenih namirnica pa je razradila poseban način prehrane, koji se naziva Budwigova dijeta ili Budwigov protokol.

Laneno ulje i svježi sir

Dijeta se sastoji od uzimanja lanenog ulja sa svježim nemasnim sirom. Bitno je uzimati ih zajedno kako bi se postigao pun učinak. Ova naizgled jednostavna prehrana reaktivira vitalne funkcije stanica. To se postiže uzimanjem prirodnih nezasićenih omega-3 masnih kiselina, koje sadrži laneno ulje. One pomiješane sa svježim nemasnim kravljim sirom postaju topive u vodi.

Ta dva glavna sastojka kombiniraju se s ostalom zdravom hranom – organskim svježim voćem i povrćem, orašastim plodovima, žitaricama poput riže, heljde i prosa, začinima, čajevima i medom.

Budwigov protokol

Dnevna količina za one s ozbiljnim bolestima je 40 do 50 grama lanenog ulja pomiješanog sa 100 grama svježeg nemasnog sira dnevno. Mješavina se može pojesti odjednom ili rasporediti u više obroka. Ukoliko se odlučite za više obroka, potrebno je svaki put ponovno pripremiti smjesu, jer se stajanjem gube blagotvorna svojstva.

Ako ne volite sir, možete koristiti i jogurt ili kefir, ali njih treba staviti tri puta više. Ulje i sir morate jako dobro pomiješati pa je dobro koristiti štapni mikser.

Nakon što ih pomiješate, za bolji okus možete dodati i svježe voće, mljevene lješnjake ili žličicu meda. Uz to, važno je jesti i svježe samljevene lanene sjemenke, jer one sadrže neke sastojke kojih u ulju nema.